Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)

de oanapl in Prajituri, 27 Dec 2017 | 6500 vizualizari

 

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 7 albusuri
  • 100 g zahar
  • 75 g mac
  • 75 g nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • pentru crema:
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 30 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pachet margarina
  • 200 g piscoturi
  • 100 ml cafea
  • pentru glazura si decor:
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 25 g margarina
  • 25 g nuca de cocos (alba si verde)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos):

Bati albusurile spuma si adaugi 100 g zahar. Bati in continuare pana se topeste zaharul. Adaugi macul si nuca de cocos. Presari 2 linguri de faina si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Torni compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit si o coci la foc mic, pana se rumeneste usor.

Pentru crema, amesteci galbenusurile cu zaharul ramas, faina, laptele si zaharul vanilat. Pui amestecul pe baie de aburi si amesteci usor pana devine ca o ciulama. Lasi sa se raceasca si incorporezi margarina frecata spuma.

Asezi blatul, intinzi jumatate din crema, dupa care aranjezi unul langa altul piscoturile inmuiate in putina cafea, iar peste ele intinzi restul de crema.

 Deasupra torni glazura pregatita astfel: fierbi intr-un vas, asezat pe foc mic, zaharul amestecat cu laptele, cacaua si margarina, pana da in clocot si se ingroasa. Lasi sa se raceasca si torni peste prajitura, iar deasupra presari nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Craciunita (prajitura cu mac si nuca de cocos)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in doua culori - de post